Βλέπετε μια παλιά εκδήλωση. Η πώληση εισιτηρίων έχει κλείσει.

6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 10:00 πμ - 6:00 μμ

Πληροφορίες εισιτηρίων

ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Περιγραφή εκδήλωσης

Το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), και το Insider.gr και έρχεται για 6η συνεχόμενη χρονιά να φωτίσει τη δυναμική, τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες του τομέα της πράσινης και βιώσιμης μετακίνησης στην Ελλάδα, την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Καθώς η Γηραιά Ήπειρος στοχεύει στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, και στα πλαίσια της αντιμετώπισης των ορατών πλέον επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό περιβάλλον και τον κοινωνικό ιστό, οι ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές θέτουν ως βασική προτεραιότητα την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στοχεύοντας στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των μεταφορών, αλλά και στην επίτευξη των εκάστοτε περιβαλλοντικών στόχων.

Εντυπωσιακές ταχύτητες έχει αναπτύξει ο κλάδος και στη χώρα μας, καθώς το 2021 σημειώθηκαν 6.967 νέες ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ βρίσκονται σε κυκλοφορία 13.605 ηλεκτρικά οχήματα και 1.255 εν λειτουργία υποδομές φόρτισης. Ο μηδενισμός των εκπομπών ρύπων ως το 2050 αποτελεί βασικό κυβερνητικό στόχο, ενώ ο «Εθνικός Κλιματικός Νόμος» προτάσσει, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2030, τα νέα επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που ταξινομούνται θα είναι μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών, δίνοντας το έναυσμα για άμεση και ταχεία περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Ο  δεύτερος κύκλος του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά, το πρόγραμμα για τα «Πράσινα Ταξί», το σχέδιο για τον εξηλεκτρισμό των αστικών συγκοινωνιών, οι συντονισμένες κινήσεις για την ενίσχυση του δικτύου φορτιστών των ηλεκτρικών οχημάτων, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Μητρώου Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.), η διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την τεχνική υποστήριξη ηλεκτρικών οχημάτων και η εκπόνηση Μελέτης για την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης της Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, συμπληρώνουν το τοπίο ενός νέου τομέα με προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης για την χώρα.

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης ανεβάζει ταχύτητα και αναμένεται να δούμε εάν ως χώρα μπορούμε να θέσουμε τη βιωσιμότητα των μεταφορών στο επίκεντρο ενός ανθρωποκεντρικού μοντέλου ανάπτυξης. 

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά με φυσική παρουσία ομιλητών & συμμετεχόντων.

*Ο αριθμός θέσεων για τους συμμετέχοντες είναι περιορισμένος, οπότε θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης θα ζητηθεί το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Οι υπόλοιποι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τη ζωντανή μετάδοση των εργασιών του Συνεδρίου.